BIZ evenementen

De binnenstad van Roermond moet bezoekers verrassen door unieke, ludieke en onderscheidende evenementen. Deze extra beleving moet uiteindelijk resulteren in tevreden bezoekers, verlenging van de verblijfsduur en herhaalbezoek.

Aanvullend op de vele evenementen die door diverse organisaties worden georganiseerd in Roermond, organiseren de straatverenigingen van de BIZ binnenstad jaarlijks terugkerende evenementen. De straatverenigingen hebben i.s.m. de BIZ binnenstad een plan gemaakt om deze evenementen in de komende jaren stadsbreed te organiseren.


De data en details van evenementen in 2019 volgen z.s.m.


Koningsdag Event Roermond
Gezellig familie-evenement in de binnenstad van Roermond: kinderfietsdefilé en springkussens.
Vanaf 12.30 kunnen kinderen met hun versierde fiets zich verzamelen op Markt in Roermond. Om 13.30 uur vertrekt hier het kinderfietsdefilé onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Roermond naar het Stationsplein. Hier vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats voor de mooist versierde fietsen. Op de Markt, Munsterplein, Kloosterwandplein en het Stationsplein worden grote springkussens springkussens geplaatst.
Route kinderfietsdefilé: Markt, Varkensmarkt, Steenweg, Munsterplein, Graaf Gerardstraat, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Hamstraat en het eindpunt Stationsplein. 

Fashion Event Roermond

Fashion Event Roermond - lente
Het mode event in Roermond dat je niet mag missen: het Fashion Event. Dit event wordt jaarlijks inderdaad 2 keer georganiseeerd: 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar. 
Diverse straten in de binnenstad (Steenweg en Neerstraat) worden met een rode loper omgetoverd tot ware catwalk. Modellen (jong en oud), aangekleed door de Roermondse modezaken, presenteren je de nieuwste voorjaars- en zomermode & accessoires tijdens de modeshows.


Hemelse Fair Roermond
Bijzonder winkelen in “De Straatjes” van Roermond - West
De winkels uit ‘De Straatjes’ presenteren de laatste fashion-trends en must-haves. Geniet van kortingsacties, luxe kraampjes, diverse activiteiten en muziek in de Neerstraat, Marktstraat, Brugstraat en Paredisstraat.


Cultuurnacht Roermond
Kunst kijken onder de sterren tijdens de Cultuurnacht Roermond.
In één avond ontdekken wat Roermond aan kunst en cultuur te bieden heeft? Een gezellige en verrassende avond vol bijzondere ontmoetingen met lokale en regionale kunstenaars, muzikanten en artiesten. Verschillende winkeliers toveren deze avond hun zaak om tot een ware expositieruimte. De Synagoge (Hamstraat 20) en de Munsterkerk zijn deze avond ook geopend, hier worden rondleidingen gegeven. Een avondwandeling die u niet wilt missen!
Locaties:  Hamstraat, Kruisherenstraat, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Abdijhof, St. Christoffelstraat, Schuitenberg, Bakkerstraat en Zwartbroekstraat, Schoenmakerstraat en Heilige Geeststraat.


Fashion Event - herfst
Het mode event in Roermond dat je niet mag missen: het Fashion Event. Diverse straten in de binnenstad (Steenweg, Varkensmarkt en Neerstraat) worden met een rode loper omgetoverd tot ware catwalk. Modellen (jong en oud), aangekleed door de Roermondse modezaken, presenteren je de nieuwste najaars- en wintermode & accessoires tijdens de modeshows.


Halloween Event
Donderdagvond 25 oktober staat het historische centrum van Roermond in het teken van Halloween (vanaf 17.00 uur). De beul, de zwarte weduwe, spoken en heksen zijn te vinden rondom het Munsterplein, waar regelmatig dansvoorstellingen te zien zijn. De etalages zijn extra griezelig aangekleed, waardoor het winkelen in de binnenstad een bijzondere beleving is. 

Intocht Sinterklaas

De Sinterklaas intocht brengt ieder jaar veel Roermondenaren met hun gezin op de been. Zij combineren hunbezoek aan de intocht vaak met een warm drankje (en hapje) en soms zelfs de eerste inkopen voor de feestdagen. Reden voor de BIZ om dit evenement te ondersteunen middels een financiële bijdrage.


Straatentertainment

In de periode waarin consumenten hun aankopen doen voor de feestdagen moet de stad niet alleen sfeervol zijn aangekleed maar ook voldoende beleving bieden om de bezoekers te vermaken. De BIZ heeft daarom het Sint- en Kerst entertainment opgenomen in haar jaarprogramma. 
Tijdens de weekenden, waarin Sinterklaas zijn inkopen doet, waren er uiteraard in de gehele binnenstad Pieten en muzikale artiesten aanwezig. Na Sinterklaas werden de bezoekers van de binnenstad verrast door diverse acts: de ganzenfanfare, koren, blaaskapellen en diverse regionale en nationale zanggezelschappen.