Glasvezel binnenstad Roermond

Update 2 augustus: De werkzaamheden van KPNnetwerk en Circet starten vanaf maandag 8 augustus.

Zoals bekend is KPNnetwerk  gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Roermond, ook in onze binnenstad. Hoewel de Stichting BIZ Binnenstad in samenwerking met uitvoerder en Gemeente Roermond strikte afspraken heeft gemaakt, ontkomen wij er niet aan dat op bepaalde momenten werkzaamheden in uw straat zichtbaar zijn.

  • De winkelstraatmanager zal de aanleg nauwgezet volgen en neemt deel aan regelmatige gesprekken tussen KPN, gemeente Roermond en de uitvoerder Circet.
  • KPNnetwerk wil zoveel als mogelijk glasvezelkabelaansluitingen gratis in uw pand of winkel naar binnen leggen. Hiervoor hebben zij al van veel ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners toestemming ontvangen. Indien u nog niet bent benaderd en toch gratis gebruik wil maken van de aanleg van de glasvezelkabel in uw pand – u hoeft hiervoor géén abonnement af te sluiten – dan kunt u zich alsnog melden op kpnnetwerk.nl/toestemming

Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u ook contact opnemen met de uitvoerder van Circet via 0475-724094 of kpnnetwerk.nl/vragen.

Werkzaamheden
Om de glasvezelkabel van de straat bij jouw pand naar binnen te brengen, zijn er werkzaamheden nodig in en rondom het pand. Hiervoor heeft de KPN jouw toestemming nodig.

Open netwerk
Het nieuwe glasvezelnetwerk dat wordt aangelegd is een open netwerk. Dit betekent dat je als ondernemer zelf kiest bij welke provider je een abonnement afsluit. Op kpnnetwerk.nl/providers vind je de mogelijkheden. Zodra de aansluiting is geïnstalleerd ben je niet verplicht om over te stappen van provider. Je huidige provider kan in veel gevallen je verbinding via glasvezel leveren. Neem hiervoor contact met ze op.

De aanlegstappen
Het aanleggen van het glasvezelnetwerk bestaat uit 4 stappen:

  1. KPN maakt samen met de aannemer en de gemeente Roermond een plan voor de binnenstad. Als het plan klaar is, ontvang je een brief.
  2. Je geeft toestemming voor de werkzaamheden in en rondom jouw pand.
  3. De aannemer begint met graven en legt kabels aan in de straat tot aan je pand. Bij hoogbouw worden de kabels naar een centraal punt gelegd. Je krijgt bericht van ons voordat we beginnen en hierin staat alle informatie over onze werkzaamheden.
  4. Wanneer we klaar zijn met graven kun je een afspraak maken met een monteur voor het plaatsen van het glasvezelaansluitpunt. Je ontvangt hiervoor een brief met een afspraakvoorstel.

Over glasvezel
Glasvezelkabels worden gemaakt van een speciaal soort glas. Door laserlicht met een hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens verzonden via deze dunne vezels. U kunt het vergelijken met een zaklamp of morsecode, waarmee u lange en korte signalen ook een boodschap door kunt geven. Wanneer uw woning een glasvezelaansluiting heeft, bent u direct verbonden met het glasvezelnetwerk van KPNNetwerk. Met glasvezel heeft u toegang tot grenzeloze mogelijkheden. Ons datagebruik groeit ieder jaar met 30%. Glasvezel kan die groei aan.