Proefperiode Overval App beƫindigd

Eind 2013 zijn de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert gestart met een proef voor 3 jaar met de Overval App. Hiermee hoopten de gemeenten samen met de ondernemers bij te kunnen dragen aan de strijd tegen overvallers.

De Overval App (niet te verwarren met de WhatsApp groepsapp) gaf ondernemers, die zijn overvallen de kans om met behulp van hun smartphone direct een melding te maken en snel een kloppend signalement te verspreiden. Na 3 jaar constateren de betrokken gemeenten dat het aantal ondernemers dat zich hiervoor heeft aangemeld laag is. In alle zeven gemeenten hebben zich in totaal 724 bedrijven aangemeld, terwijl rond de 7.000 bedrijven het aanbod hebben gehad om deel te nemen aan de proef.

Tevens is er geconstateerd dat de Overval App geen enkele keer gebruikt is in de afgelopen drie jaar. Dit is voor de gemeenten reden om de proef niet voort te zetten en met de ondersteuning van de Overval App te stoppen.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Eva Berkx, beleidsmedewerker veiligheid van de gemeente Roermond via evaberkx@roermond.nl.