Fietsenstallingen op proef 1 uur langer openĀ 

Ondernemers in de binnenstad hebben al langer de wens dat de fietsenstallingen één uur langer open gehouden worden. Zo hebben medewerkers die de winkel moeten afsluiten voldoende tijd om hun fiets uit de stalling te halen. Tijdens het ondernemersontbijt, georganiseerd door de gemeente op 24 januari, is deze vraag nogmaals gesteld. De wethouder mobiliteit en infrastructuur heeft toegezegd deze optie te zullen bekijken.

"Door dit soort signalen houden we samen de binnenstad aantrekkelijk om te bezoeken en om te werken: ondernemers én gemeente. Ook voor werknemers in onze binnenstad. Een veilige fietsenstalling is hier een randvoorwaarde.” aldus wethouder Raja Fick.

De gemeente heeft besloten om de bewaakte fietsenstallingen op de Neerstraat en bij het Kloosterwandplein per 1 maart een uur langer open te houden. Vooralsnog is de verruiming van de openingstijden een pilot van twee maanden. Hierna wordt de langere openstelling samen met de BIZ Binnenstad geëvalueerd. 

Uiteraard blijft de gemeente in gesprek met Citymanagement en de ondernemers van de BIZ om gezamenlijk te werken aan een mooie aantrekkelijke binnenstad waarin het goed vertoeven en werken is!